Van kaai tot kaai

De Koninklijke Vereniging voor Natuur en Stedenschoon organiseert één van haar uitstappen in het historische landschap tussen de Kaai en De Steenoven te Sint-Amands. Haar werkgroepen zullen u graag begeleiden langs de “Steenovensroute” en u kennis laten maken met het prachtige landschap.

  • De Vereniging Vlaamse Veren-KVNS staat op de jaarlijkse Boekenmarkt aan de Kaai en geeft je doorlopend informatie over het verencircuit in Vlaanderen.
  • Het Vlaams Centrum voor Molinologie begeleidt je door de mysteries van de historische molens in het Molenmuseum aan de Molendreef.
  • De werkgroep “Steenovens” opent haar deuren en biedt je o.a. een prachtige tentoonstelling van werken van Leo De Wachter

Het artistiek universum  van Leo De Wachter bestaat overwegend uit vrouwen, stillevens en landschappen. Een uitgebalanceerde vlakverdeling en het gebruik van krachtige kleuren die tegelijk fel en ingetogen zijn karakteriseren zijn werk. Zijn onderwerpen bieden hem de gelegenheid om lijnen, vormen en kleuren op doek te zetten die de beschouwende liefhebber de vrijheid laten om te ontdekken of weg te dromen zonder de veilige marge van het herkenbare te verlaten.

Karel De Decker, letterkundige,  vatte zijn werk samen in één zin: ” Hij heeft het overtollige uit de hem omringende wereld weggelaten en geeft het grijze meer kleur.”

Datum: 9 SEPTEMBER 2018
Organisator: DE STEENOVENS

Thema: VAN KAAI TOT KAAI
Event partner: KVNS 
Catering: